Maszyna do rozbijania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej projektem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w zależności od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w domach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można odnaleźć mięso wołowe w struktury zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej sumie rozbitych plastrów w układzie niedługiego czasu czasu - ok. 800 porcji w czasu godziny, przy czym mięso nie zapewne być mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny stanowi bardzo prosta, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projekcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności montujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić myte i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, kładąc się na wiedzy i poczuciu zdobywanym od 1990 roku odkłada na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją możliwość o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.